ΒοήθειαColour mode & colour range

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΣΕ CMYK

Να σχεδιάζετε πάντα τα αρχεία εκτύπωσης σε CMYK. Εμείς μετατρέπουμε αυτόματα τα αρχεία εκτύπωσης που μας στέλνετε σε RGB σε CMYK αλλά η μετατροπή αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε αλλαγές αποχρώσεων αφού δε μπορούν να μετατραπούν όλα τα RGB χρώματα σε CMYK.

Οι οθόνες υπολογιστή λειτουργούν σε λειτουργία χρώματος RGB. Αυτό που βλέπετε έχει διαφορά από το πραγματικό ανάλογα με τις ρυθμίσεις (π.χ. φωτεινότητα, αντίθεση, θερμοκρασία χρώματος κ.α.) και την ποιότητα της οθόνης. Προκειμένου να επιτευχθεί πιστότητα χρώματος οι οθόνες πρέπει να βαθμονομηθούν και να χρησιμοποιούνται προφίλ. Η δυνατότητα soft proof του προγράμματος σας, προσομοιώνει το χρωματικό αποτέλεσμα στην εκτύπωση.

ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό εκτύπωσης παίζει επίσης ρόλο στην σωστή αναπαραγωγή χρώματος στο προϊόν σας.
Διαφορετικοί τύποι χαρτιού έχουν διαφορετικές ιδιότητες.

Τα ανακυκλωμένα χαρτιά τείνουν να έχουν μια γκριζωπή / κιτρινωπή απόχρωση, ενώ τα χαρτιά όφσετ ή τα χαρτιά τέχνης μπορεί να έχουν λευκή ή γαλανή εμφάνιση.

Τα διαφημιστικά είδη και τα υφάσματα, επίσης, ενδέχεται να εμφανίσουν ελαφρές αποκλίσεις μεταξύ του επιλεγμένου χρώματος και του πραγματικού αποτελέσματος εκτύπωσης λόγω των διαφορετικής υφής υλικού.

image

Printbay Newsletter